Nu ne facem bine

Nu, fraților, nu ne (mai) facem bine… Dacă a mai existat o speranță, s-a dus la fund și aia. Și acum că v-am captat atenția, să explic… Opinia publică din ultima vreme (sau habarniștii de ocazie de pe Facebook cu prea mult timp liber) au început să devină (pe lângă ipocriți) îndeajuns de periculoși și extremiști în exprimare.

Alegerile europarlamentare tocmai ce s-au încheiat, iar reprezentanții vizibili ai primelor 3 partide/alianțe ca procentaj la rezultate sunt (sau au fost) – un pseudoliberal care habar nu are principii de bază din economie, un condamnat penal cu executare, un scandalagiu și o deșteaptă care îmbrățișează socialismul atât de bine încât Ceaușescu ar fi invidios… Dar oamenii nu văd asta. Oamenii au votat, s-au certat cu instituțiile statului și au uitat. Mulți dintre ei nici nu au habar pentru ce votează… Ei visează că după alegeri e normal să cadă Guvernul, eventual să se dizolve Parlamentul și să se întâmple nu-știu-ce minune ca România să fie o țară ca afară.

Dar cum să speri că România va ajunge la un nivel similar cu țările dezvoltate când muști gălușca cu Valea Uzului fără să îți pui problema „cum a reușit UDMR să strângă atât de multe voturi în afara județelor consacrate din centrul României?”… Cum să speri așa ceva când dacă moare împușcat un polițist, românul aruncă cu căcat în polițiștii care îl prind pe pistolar, pe care îl mai și jelește după ce se spânzură în pârnaie? Cum să speri așa ceva când românul spune tare, răspicat și fără resentimente că jandarmul care și-a luat scaunul după cap la un meci merită să moară pentru că nu este om?

Răspunsul e simplu: Speri mata, dar speri degeaba…

Bonusul zilei: văd români care se băteau cu pumnii în piept că vor să se respecte Constituția României, dar în ultimele zile felicită „colaborarea” ruso-germană pentru forțarea (bineînțeles, neconstituțională, a) schimbării Guvernului din Republica Moldova… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *