Concerte…

Luna aceasta am fost prezent la 3 concerte cu teme și genuri oarecum diferite. Deși am fost pentru că am vrut să mă distrez, am studiat puțin și comportamentul, ego-ul și „nivelul de inteligență” al protagoniștilor.

Primul a fost Pavel Stratan. Un concert mic, retras, dar o atmosferă meritată, un caracter puternic, un artist care ține la propria persoană și pentru care melodiile reprezintă pur umor, având în vedere faptul că a declarat că nu e băutor… A început ceva mai târziu pentru că Pavel a avut un concert în aceeași zi în Roman, dar a cântat 2 ore cu o pauză de 15 minute în ciuda faptului că se vedea că e obosit. Iar la final ne-a făcut și nouă (echipa Radio Bloo) moftul de a ne acorda un interviu. Tot respectul meu pentru omul ăsta!

Apoi a fost trupa Fără Zahăr. Ceva mai amplu, concertul a antrenat întregul pub Subway 4, dar la final membrii trupei au fost ceva mai zgârciți cu pozele (care le-au făcut rapid cu „toți” în 2-3 minute) și nici nu aveau de gând să dea un interviu. Da, spectacolul a fost bun, dar s-a văzut că replicile și acțiunile lor au fost plănuite dinainte astfel că spontaneitatea a lipsit total.

La urmă a fost Direcția 5 cu un concert impresionant în Teatrul de Vară. Sala impresionantă a ajutat la atmosfera concertului, iar publicul nu a lipsit în ciuda prețului piperat. Concertul s-a desfășurat frumos, fluent, se vedea forța cu care cânta solistul și cât de mult suflet punea în melodii (sau doar împlinea scopul locației? – TEATRUL de vară). Chitaristul a fost demențial, posibil singurul care a fost „la el acasă” pe scenă. După concert, solistul a rămas să facă poze cu fanii/fanele și a acceptat să ne acorde un interviu pe care l-a făcut praf prin răspunsurile lui seci și lipsite de „creativitate”.

În concluzie: trebuie de acum înainte să mă interesez dinainte de artist/trupă ca să nu am din nou surprize.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *