„Mai democrați ca americanii”

Top School este proiectul despre care voi vorbi în acest post. Acest proiect vizează cam toate liceele din Bacău și are ca scop determinarea prin vot a celor mai buni elevi și profesori, mai întâi din fiecare unitate de învățământ și apoi din tot municipiul. Prima ediție a acestui concurs a avut loc în 2008, locurile I, II și III fiind premiate cu 1000, 700 respectiv 500 lei.

După părerea mea, inițiativa ar fi corectă dacă toți elevii și profesorii ar avea șanse egale. Presimțirea mea este că, câștigători vor fi:

  • Olimpici și profesorii lor;
  • Elevi de  bani gata și profesorii care oferă prețuri mai mici la pregătirea în particular;
  • Elevii care știu sa pupe în fund orice profesor și profesorii pupați acolo de cât mai mulți elevi, teorie pe care o susțin.

Cristian Ghingheș (aka Kristofer93) a declarat, în calitate de președinte onorific al CJE Bacău: “Acest proiect isi propune doua obiective principale: sa invete elevii ce este democratia si sa premieze performanta scolara”. Declarația, fiind făcută într-un cadru oficial nu putea evita aprobarea unui astfel de proiect(și încă ceva nu putea evita, dar deja am spus prea multe),  dar, după părerea mea, a fost puțin prea exagerată la partea cu democrația.

Nu îmi place să fac politică, dar democrația NU EXISTĂ, mai ales că suntem un stat în perioada post-comunistă (părerea mea).
Sincer, aștept și alte păreri scrise la comentarii din partea celor câtorva cititori (dacă există).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *