Ce-a avut cu omul de zăpadă?

Oficial pot spune că în București și-a făcut foarte simțită prezența iarna, iar activitățile de genul „mers până la un supermarket pentru a cumpăra câte ceva care nu este la suprapreț” devin cel puțin de 2 ori mai interesante. După o săptămână în București te obișnuiești sigur cu intersecțiile aglomerate, cu trecutul pe roșu, cu șoferii „meseriași” care trec și ei pe roșu, cu vatmanii cărora nu prea le pasă de culoarea de la semafor etc, dar abia acum trecerea străzii devine o aventură.

Pe la toate intersecțiile mari din zonele Crângași și Drumul Taberei, nu puteai să treci strada fără să faci 10 pași într-o baltă plimbată de ici-colo de excavatoarele de la deszăpezire și nici fără să calci în cocktailul de zăpadă, praf, nisip și sare de pe marginea fiecărei părți de stradă ajungând, dacă nu aveai încălțările perfect impermeabile, să porți după tine o pereche de bălți mobile.

Acum că știți contextul, subiectul este foarte simplu. În față la Auchan Drumul Taberei a fost „ridicat pe picioare” un modest om de zăpadă de câteva persoane care au simțit bucuria unei zăpezi întârziate. Exact când treceam eu pe acolo, un personaj pe la vreo 35 de ani, ținând în mână o plasă de cumpărături și o chestie… cilindrică și lungă (semăna cu o undiță) începe să care șuturi omului de zăpadă de parcă trăgea la poartă la Campionatul Mondial… După ce termină demolarea, protagonistul își reia poziția de om sictirit de viață și își continuă drumul de parcă nu s-a întâmplat nimic. Acum, nu am nimic cu omul sau cu chestia lui cilindrică, dar chiar sunt curios, pe el de ce l-a supărat grămada aia de zăpadă atât de tare? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *